1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1

Fartmåler. Typisk flyvefart er mellem 80 – 100 km/t

2

Højdemåler. Efter start befinder man sig i ca. 300 meters højde.

3

Elektrisk variometer. Bruges til at se og høre om flyet stiger eller synker iforhold til den omkringliggende luft. Hvis flyet stiger så bipper den, og modsat hvis man ikke stiger, så er der en dyb tone.

4

Mekanisk variometer

5

Kompas

6

Flyvecomputer

7

Radio kommunikation

8

Udløserhåndtag til wiren der forbinder flyet med spillet. Efter udkobling i luften, hviver piloter 3 gange i håndtaget for at sikre sig, at wiren ikke længere sidder fast på flyet.

9

Håndtag til at åbne og lukke cockpittet.

10

Selve styrepinden

Når det er din tur til at flyve, går du sammen med piloten og en hjælper hen til det fly du skal flyve i.

Hjælperens opgave er at få dig spændt dig korrekt fast i flyet, og forklare dig hvordan alle tingene hænger sammen.
Det er vigtigt du er bekendt med hvad du ikke må røre, og hvilke lyde der er. For en person der aldrig har prøvet svæveflyvning før, kan det virke overvældende, men for den rutinerede pilot er alle tingene helt normalt.

Er du i tvivl om noget, skal du bare spørge løs, ellers er det bare at sidde og nyde turen.

Flyveturens længde afhænger helt af vejret. Er der ingen opdrift skal man regne med at en flyvetur ikke er længere end ca. 5 minutter. Og skulle det ske at vejret tillader en lidt længere tur, begrænser vi den til maks. 15 minutter, da køen for andre gæster ellers vil blive alt for lang.


related articles

© Midtsjællands Svæveflyveklub
https://slaglille.dk/ https://slaglille.dk/wp-content/uploads/2020/08/202142833.html https://slaglille.dk/wp-content/uploads/2021/04/20210428002.html https://slaglille.dk/wp-content/uploads/2014/data.php